Usein kysyttyä

Pääsääntöisesti uskon että olemme kaikki asiallisia fiksuja ihmisiä ja että asiat järjestyvät sopimalla. Tässä kuitenkin muutamia tärkeitä ja usein kysyttyjä asioita:

Korvaukset

Tietysti jos kuvia ei toimiteta ei niistä myöskään tarvitse maksaa.

Vahinkojen sattuessa itse kukin on vastuussa itsestänsä ja omaisuudestansa. Korvaan itse välinerikkoni ja törmään pyllähtänyt sulhanen pesettää itse housunsa, näin esimerkiksi.

Estyminen

Sitoudun kuvauksiini kuten mihin tahansa työsuhteeseen, poissa voi olla vain painavista syistä johtuen. Mutta se on aina mahdollista. Ja olisi mukava ajatella että jossain on joku varakuvaaja joka tulee tuuraamaan sellaisissa tilanteissa, mutta totuus on että jokaisen valokuvaajan etu on työllistää itsensä mahdollisimman tehokkaasti eikä tällaista varalla olo järjestelmää ole olemassa. Odottamattomat olosuhteet, kuten esim. auto-onnettomuus tai kuvauskaluston varkaus voivat katkaista kuvaukset niin äkillisesti ettei mitään vain ole tehtävissä. Asiakkaalla on hyvä olla oma varasuunnitelma tällaiseen ääritilanteeseen kun kyseessä on kertaluontoinen tapahtuma.

Kuvien käyttö

Saat kuvat yksityiseen käyttöösi ilman rajoituksia, ts. niin kauan kun kuvien yhteydessä raha ei vaihda omistajaa, rajoituksia ei ole.

Vastaavasti Fotopaja ei käy kauppaa kuvillasi, ellei toisin sovita. Valokuvaajalle on kuitenkin aina tärkeää pystyä esittelemään työtänsä, ja Fotopajan nettisivuilla ja SOME:ssa esitelläänkin säännölisesti uusimpia kuvia. Kuitenkaan näiden kuvien yhteydessä ei kerrota henkilöiden sukunimiä, osoitteita tai muita yksityisiä tietoja. Fotopaja ei käy kauppaa asiakkaidensa henkilötiedoilla.

Jos olet julkisuuden henkilö tai muuten vain erityisen ”yksityinen” henkilö, voimme sopia asiasta erikseen.

Kuvien kopiosuoja säilyy valokuvaajalla.